Проливни дъждове и оранжев код за опасно време в пет области
24.01.2019
Експертни комисии изнудват хора с намалена работоспособност
25.01.2019

Изсичат борова гора край Арапя (СНИМКИ)

В медийното пространство се появи информация за пореден случай на унищожаване на природни ресурси. Този път става дума за гориста местност близо до къмпинг Арапя.

Част от боровата гора вече е изсечена, а на мястото ѝ се излива бетон, който всъщност е основата на ново вилно селище на брега на морето. Вечнозелените дървета ще бъдат заменени от шест модерни вили на два етажа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оказва се, че подаденият от наблюдателни граждани сигнал за унищожаването на гората е неоснователен и изсичането на гората няма да бъде наказано, тъй като според горското стопанство в курортното градче Царево имотът не е на горска територия. Парцелът бил предвиден за строеж още от края на миналия век, а възложителят притежавал разрешение за строеж, издадено според всички разпоредби. Фирмата, застрояваща имота, била провела всички процедури според действащото екологично законодателство.

Кметът на Царево даде изявление, в което заяви, че документите на имота са изрядни и разрешителното е напълно легитимно, а как територията е придобила статус на частен имот през 1997г. той нямал информация.

Снимки: Нова телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *