12 загинали при стрелба в нощно заведение
08.11.2018
Агресия в училище: учител удрял шамари на шестокласник
09.11.2018

Изнудваческа бригада тормози жителите на селата около Карлово

Възрастните хора от село Каравелово в Пловдивска област потърсили съдействие от страна медиите, тъй като вече дни наред живеят в страх, че ромската строителна бригада, която ги ограбила на 1 ноември, ще се върне и този път те няма да имат какво да ѝ дадат.

В края на миналата седмица на вратата им се появил мъж, който им отправил предложение да почисти и поправи старите им улуци срещу 2 литра ракия. Семейство Йовчеви се съгласили и след по-малко от час дворът им бил окупиран от цяла бригада майстори от ромски произход, които този път казали, че улуците трябва да се подменят и това ще оскъпи цената. Иван Йовчев се опитал да откаже, а строителите свалили всички улуци на къщата му. След още час на вратата му се появил един от членовете на бригадата, който се представил за бивш затворник и поискал 1000 лева.

След няколко часа изнудването прераснало във физически тормоз. Ръката на дядото била надупчена с шило. Той не желае да си спомня какво се е случило след това, но резултатът е ясен. Строителната бригада прибрала всичките пари, които семейство Йовчеви били събрали – 3000 лева.

Днес семейството не може да забрави преживяния стрес и спи с брадва до леглото. Те продължават да очакват връщането на строителната бригада. В същото време, както се оказва, те не са единствените пострадали. Майсторите обикаляли къщите и по съседните села и въпреки че в кметствата сигнали са подадени, информация за подобни престъпления не достигнала Районното полицейско управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *