60-годишен фермер уби крадец в село Болярино край Пловдив
13.05.2019
5 натурални продукта, които отблъскват комарите
16.05.2019

Издирването на предполагаемия убиец от Костенец продължава вече седем дни

На 10 май, петък, в Костенец е открит трупа на 38-годишна жена. Според полицията най-вероятният извършител на убийството е бившият съпруг на жертвата – Стоян Зайков. Бившите партньори имат син, но според близките им не поддържат добри взаимоотношения, а през последните дни 38-годишната Милена се оплаквала, че бившият й мъж я следи. Подозренията на полицията се задълбочават, когато става ясно, че мъжът е в неизвестност от деня на убийството.

Властите вярват, че мъжът се укрива в близост до мястото и продължават издирването му в Костенец и горската местност около селото.

Вчера в Костенец се появи втори труп. Този път жертвата е 42-годишен мъж, роднина и съсед на Зайков, който е бил убит с ловно оръжие. Разследващите органи не отхвърлят версията Заков да се укривал в дома на братовчед си и неразбирателство между тях да е довело до убийството на мъжа. Още след първото убийството полицията разпитала Валентин Петров, тъй като търсела евентуални съдружници на Зайков. Според властите Петров отрекъл да укрива своя братовчед и изразил готовност да съдейства на полицията в издирването му.

Пред журналисти обаче мъжът споделил, че се страхува, че Зайков може да се опита да го убие.

След вчерашното убийство в Костенец са изпратени отряди за борба с тероризма и жандармерия, а къщите на жителите на селото се претърсват от екипи на спецчастите. В издирването се е включил и хеликоптер, тъй като властите смятат, че Зайков може да си е направил заслон в гористата местност край селото. Той нямал мобилен телефон и не използвал съвременни средства за комуникация, което допълнително усложнява откриването му.

МВР съобщи, че всички получени сигнали са били проверени, но, за съжаление към момента Зайков не е оставил каквато и да било следа. Те заявиха, че няма да напуснат селото, докато Стоян Зайков не бъде заловен и вече няма опасност за жителите на Костенец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *