Основателят на Huawei заяви, че САЩ няма да успее да събори компанията
20.02.2019
Беър Грилс ще бъде глобен за нарушения в Национален парк Рила
22.02.2019

Извършителят на четворното убийство от Нови Искър ще бъде подложен на принудително лечение

Съдът взе решение да изпрати обвинения за четворното убийство в Нови Искър на лечение. Съдебните заседатели решиха 25-годишния Георги да понесе най-тежката мярка – задържане под стража.

Адвокатът настояваше пред Софийския градски съд клиентът му да бъде приет за болнично лечение, тъй като подробностите около здравословното му състояние все още не изяснени.

На 18 февруари българското общество беше разтърсено от четворното убийство на цяло семейство в Нови Искър, на около 15 км от град София. Часове след първоначалната информация за избитото семейство, стана ясно, че извършителят е 25-годишният Георги Георгиев, който отнел живота на брат си, майка си, баща си и и баба си с брадва.

Мотивът за престъплението не е ясен, но според първоначалните сведения младият мъж страдал от множество заболявания, сред които и проблеми с психиката. Момчето не е било освидетелствано, но вече е било на прегледи при психиатър.

Въпреки това полицейското разследване установи, че Георгиев се е опитал да прикрие следите от престъплението, като е почистил кръвта от мястото и е излъгал полицията, която се появила пред дома му. Това означава, че обвиняемият е осъзнавал тежестта на извършеното престъпление и не може да бъде обявен за невменяем.

Експерти твърдят, че е било възможно семейната трагедия да бъде предотвратена, ако младият мъж е бил получил адекватна оценка и лечение навреме. За съжаления, статистиката показва, че подобни случаи рядко достигат до полезрението на институциите, тъй като близките се обръщат за помощ едва когато собственият им живот и здраве са подложени на риск.

Снимка: Нова телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *