Законът за киберсигурността получи одобрението на българските депутати
27.06.2018
Професия: Пътешественик
28.06.2018

За пробив в битката с рака съобщават американски учени

Ракът е болестта, която всява страх сред съвременното общество в продължение на дълги години. В условията на отлично развита медицина и наличие на ваксини за почти всички заболявания, които са представлявали истинска смъртна опасност за човека в миналото, за нас е изключително трудно да приемем, че съществува заплаха, която може да се окаже непреодолима. Как бихме могли да си представим, че не притежаваме средства, които със сигурност ще ни помогнат в борбата?

Разработката на универсално и ефективно средство за борба с рака е станала почти пословична. И докато медиците влагат всички свои усилия и напредък с увереност можем да кажем, че има, то на практика няма конкретен резултат, който да сложи край на черната статистика.

За щастие в американските медии се появи ново доказателство за прогреса на съвременната медицина. Пробивът е осъществен от изследователи на американския университет в щата Орегон. Те са постигнали впечатляващи резултати при тестването на нов препарат, който спира развитието на няколко разновидности на рака: рак на дебелото черво, на белите дробове, на простатата и на гърдата.

Екипът от изследователи нарича новото лекарство иновация в света на медицината. Изпитването, проведено върху гризачи, дава обещаващи резултати. Развитието на раковите клетки е блокирано, а според учените лечението не се отразява отрицателно на организма – отсъстват неприятните странични ефекти от широко разпространените терапии, които се използват в медицината в момента, съобщава БГНЕС.

Ръководителят на проучването е уверен, че по-голяма част от изследванията трябва да са насочени в посока спиране на развитието на раковите клетки, тъй като на този етап проучванията в търсене на лекарство, което унищожава ракови образувания, не дават устойчиви резултати.

Трябва да се отбележи, че даденият препарат не лекува рак, а само спира развитието му при условие, че заболяването е открито на ранен етап. Неспециалистите не виждат нищо ново, тъй като и в момента при такива условия раковото заболяване може да се третира, но иновацията се състои в това, че този вид терапия не е вредоносна за човешкия организъм, което означава, че не предизвиква странични ефекти, които пречат на нормалния живот на пациента.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *