Русия разпространява дезинформация за ваксините
09.03.2021
Мегзит: Расизъм, мисли за самоубийство и психически тормоз
12.03.2021

Защо Холивуд оцени Мария Бакалова, но НАТФИЗ не успя?

Мария Бакалова е момиче, родено в Бургас, което има голямата мечта някой ден да се превърне във велика актриса. Така и се получава. Докато следва в НАТФИЗ, участва в българските филми „12-ти а“, „Трансгресия“, „Бащата“ и др. За ролята си в Трансгресия печели награда за най-добра актриса през 2018 г.

Най-известната роля на Мария Бакалова е във филма на Саша Барън Коен – Борат 2. Във филма Бакалова играе дъщерята на Борат – Тутар. Актьорската й игра във филма я изтрелва към големите награди. Мария Бакалова се превръща в първата български актриса, номинирана за Златен Глобус, BAFTA, Изборът на критиците. Бакалова печели наградата Изборът на критиците за ролята си като Тутар в Борат 2.

Ролята на Бакалова в Борат 2 е силно впечатляваща и много добре изиграна. Една от най-силните сцени в целия филм е, когато Тутар трябва да вземе интервю от Руди Джулиани. Американският политик не подозира, че интервюто се снима за филм и решава да се възползва от младата журналистка (Тутар). За случая Бакалова коментира, че е била притеснена, но е вярвала напълно на Саша Барън Коен, че няма да я остави сама.

Въпреки невероятното си изпълнение в един от най-известните филми на 2020 г., младата актриса получи и доста критически коментари. Според режисьора Иван Добчев (в чийто клас учи Мария Бакалова в НАТФИЗ) младата актриса не може да се нарече неопитна, а точно обратното – има опит в “ …как да се слагаш – на мъже или на публика“. Според режисьора Бакалова не е била достатъчно подготвена за сериозния театър и именно това е една от причините, заради които е била избрана за ролята на Тутар.

Иван Добчев споделя, че Бакалова е била с мироглед за киното, който никой в НАТФИЗ не е успял да промени. Въпреки острите си думи, режисьорът споделя, че Мария е интелигентно и смислено момиче. Надява се да не се пусне по течението и да не забравя книгите, които е чела в НАТФИЗ.

Холивуд признава безспорния талант на българската актриса, но някакви в България е винаги малко по-сложно. Борат 2 и ролята на Бакалова може да се сравни с великата фраза „Мачкай, Гришо“.

Разбира се във всяка ситуация има повече от едно мнение. Според някои, когато една актриса печели холивудски награди, цяла България печели холивудски награди. Според други – успехът на Мария е успех само на Мария, а не на цяла България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *