Отлагат решението за председателския пост на ЕС
01.06.2016
Можем да сменим личния си лекар до края на юни
01.06.2016

Зам. – министър Шарков: Няма забавено финансиране за лечение на деца

Няма забавени документи на деца нуждаещи се от финансиране на лечение. Това заяви пред журналисти заместник министърът Ваньо Шарков и добави: „Фондът работи в много по-кратки срокове от досегашните, а заседанията на Обществения съвет, където се взимат окончателните решения, се провеждат по-често, а не веднъж на три седмици, както е била практиката до момента.“

Чиновникът уточни, че за оценката на всеки случай се подхожда индивидуално и ако се налага бързо решение, гласуването на членовете на Обществения съвет се организира по електронен път. „Отнасяме се отговорно и с разбиране към тревогата на родителите. Недоумяваме как е възможно някои хора да си позволяват да използват мъката им за толкова грозна и заблуждаваща обществото кампания“ – посочи още той.

Шарков коментира, че нито министърът, нито някой от екипа му имат намерение да затварят фонда или да променят статута му. От министерството твърдят още, че не се предвижда закриване на Обществения съвет. Според Шарков правилникът на фонда не се подменя на тъмно, а е качен за обществено обсъждане на сайта на министерството и на фонда, както всички нормативни актове на министерството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *