Шофьор блъсна бременна жена в Хасково
06.12.2018
САЩ се намесва в конфликта между Русия и Украйна в Черно море
07.12.2018

Замъкът в Равадиново с първо място в конкурса за туристически обект на 2018г.

Тази година Министерство на туризма организира общонационален конкурс за избор на туристически обект на България за 2018г. В конкурса са участвали повече от 100 обекта в цялата страна, а гласуването е приключило вчера.

На първо място в тазгодишното издание се нареди замъкът Влюбен във вятъра в с. Равадиново, близо до Бургас. Победителят е избран с близо 36% от гласовете на туристи от страната и чужбина. Среброто беше завоювано от природния феномен Белоградчишките скали, а на трето място застана балнеоложкия комплекс в подножието на Рила Сапарева баня.

Замъкът е създаден през 1996г. и макар да няма богата история, с каквато могат да се похвалят крепостите в Западна Европа, той се е превърнал в задължителна спирка по пътя на туристите, тръгнали към южните черноморски курорти.

Официалната церемония по награждаването на победителите ще се състои във вторник, на 11 декември.

Министерство на туризма отчете значителен ръст в приходите от чуждестранен туризъм през 2018г.. Министър Ангелкова заяви, че усилията на експертите в министерството са насочени към това да бъдат развивани различни видове туризъм, активности и атракции, които да привличат различен тип туристи от много държави.

Туристическото министерство се похвали, че интересът към България като туристическа дестинация се е повишил и от страна на западноевропейските, и от страна на източноевропейските туристи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *