77-годишната столичанка, замесена в схема за наркотици, остава в ареста
06.11.2018
Супербактерии са убили 33 000 европейци през 2015г.
06.11.2018

Закрила на детето отнема децата на ромското семейство, чието новородено почина от премръзване

Пеленачето е било на едва 16 дни, когато е починало вследствие на нехайно отношение от страна своите родители. Детето не е имало личен лекар, който да следи за състоянието му, а родителите не са реагирали своевременно при появата на симптоми на инфекция. Аутопсията на бебето показва, че то е починало вследствие на тежка инфекция и хипертония.

Семейството живее в село Константиново, близо до град Харманли и има общо 12 деца.

Информацията за починалото бебе предизвика остра обществена реакция още преди дни, когато стана ясна причината за случилото се, но днес отговорните органи обявиха, че отнемат децата на семейството за втори път, след като преди шест години друго тяхно дете умира от недохранване. Детето се е казвало Михаил и е било на едва 6 месеца.

Преди шест години случаят на семейство Николаеви отново предизвиква бурна реакция сред будните граждани, след като става ясно, че невръстното им дете е починало от глад, тъй като родителите отказват да започнат работа и се опитват да издържат голямото си семейство само със средствата от социалните помощи, които получават. Тогава кметът на селото казва, че е запознат с казуса и многократно е предлагал на бащата работа, която да му помогне да изхранва семейството си, но той всеки път отказвал.

Оказва се обаче, че във фамилната история на Николаеви има и трето починало дете. Няколко години преди смъртта на Михаил, 35-дневно бебе, родено в семейството, умира този път от пневмония.

След смъртта на шестмесечното им бебе през 2012г., петте им деца са настанени при техни близки, които започват да получават финансова помощ за издръжката им.

Днес грижата за децата на семейство Николаеви отново ще бъде поверена на приемно семейство.

Снимка: ДНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *