5 натурални продукта, които отблъскват комарите
16.05.2019
Отлагат конфискуването на имуществото на братя Галеви
20.05.2019

Закрила на детето или съвременна форма на кръвен данък!?

Българските родители настръхваме при мисълта, че децата ни могат да бъдат далеч от нас. Сред отличителните черти на народа ни са сантиментът към семейството и особено децата му, за които не спираме да се грижим и след навършване на посочените в законодателството 18 години, след които едно дете се превръща във възрастен индивид.

България настръхна срещу измененията в закона, с които всеки може да се запознае в брой 24 на Държавен вестник, от 22 Март 2019г., влизащ в сила от 01.01.2020 г. Плашещо в текстовете е почти непрестанното споменаване на преместване на детето извън семейна страна, по огромен брой причини, които четейки, всеки очаква потропване на социален служител, който да прецени дали днес сте напълнили достатъчно хладилника си и въз основа на това, да ви размаха пръст и небрежно, и закономерно да напусне дома ви, но забележете – заедно с вашето детенце. После си обжалвайте – ако можете и имате пари затова, иначе право имате!

Интересното е, къде за Бога, отиват тези взети деца, след като от известно време упорито се говори за затваряне на детските домове до 1-ви януари 2021?! Да, приемни семейства – до тук добре, но тълкувайки, на чисто човешки език закона – един средно интелигентен човек, може да забележи, че написаното отваря вратичка за напълно законно взимане на български деца и то – на поразия! Къде отиват тези деца?! Спокойно, драги сънародници, всичко е толкова добре организирано, поднесено толкова звучно и леко, за да мине незабелязано, че чак да ти стане драго, давайки собственото си дете, защото контактите ти са 6, а трябва да са 5 – иначе е опасно! Пред очите ни, тълкувайки настоящите промени в закона, ние виждаме как се проправя път за една съвременна и „хуманна“ форма на КРЪВЕН ДАНЪК.

Въпросът ни е: ТАКА ЛИ ЩЕ ОСТАВИМ НЕЩАТА И НЕ НАСТЪПИ ЛИ ВРЕМЕТО, В КОЕТО ДА ЗАЩИТАВАМЕ ДЕЦАТА СИ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ, КАКТО НЯКОГА СА ГО ПРАВИЛИ ПРЕДЦИТЕ НИ?! ДОСТОЕН НАРОД ЛИ СМЕ?! АКО ОТГОВОРЪТ Е ДА!!! – КОГА ЩЕ ГО ПОКАЖЕМ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *