Личната кореспонденция от 81 000 фейсбук профила ще бъде обявена за продан
02.11.2018
Катастрофа с автобус рани шестима
02.11.2018

Законът за медиите, предложен от Пеевски, беше приет от депутатите

Законът беше предложен от депутата Делян Пеевски в началото на тази година и предвижда „изсветляване“ на медиите, като предлага решения за установяване на прозрачността по финансирането им. С влизането на закона в сила, стартира нов ред по идентифицирането на реалния собственик на всеки доставчик на медийни услуги в страната.

За представителите на медиите проектозаконът означава, че всяка година те ще са задължени да подадат декларация с подробна информация относно управлението и произхода на финансирането, което получават. Законовата процедура ще има за цел да изясни дали лицето, което осигурява финансовите средства заема публична длъжност, както и да установи основанието за всяко действие по финансирането на медията.

Вчера беше проведено парламентарно гласуване по предложението на народния представител от групата на ДПС Делян Пеевски. Депутатите приеха предложението, но обсъжданията не минаха без спорове по темата. Според някои от народните представители, въпреки че на пръв поглед законът е лишен от комерсиална цел, той цели да подобри имиджа на спорната личност на медийния магнат Пеевски.

Антон Кутев, депутат от групата на БСП, нарече предложението PR акция и настоя, че въпреки че законът цели прозрачността на българските медии, всъщност той обслужва интересите на медийния магнат Делян Пеевски, който търси начин да изчисти своята репутация след скандалите около неговата позиция.

Снимка: Капитал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *