Основателите на пъзел стаята Dextrophobia ще учат младежи на предприемачество
27.05.2016
15% от всички интернет имена в света вече са на кирилица
31.05.2016

Завършва петия сезон на ABLE Mentor

На 5 юни в столичното споделено работно пространство betahaus ще се проведе финалното събитие в рамките на петия сезон на ABLE Mentor – менторската програма за подкрепа на младежи, създадена от неформалната организация ABLE. Събитието е безплатно за участниците и гостите.

40 екипа от ментори и ученици ще се изправят пред своите съмишленици ще представят работата си от последните три месеца и ще се опитат да отговорят на въпросите: Каква е беше идеята им? Какви цели си бяха поставили? Изпълнили ли са ги? Оттук нататък какво следва? Какво си обещават занапред?

Проектите в рамките на петия сезон са изключително разнообразни и варират от създаване на бобина на Тесла, през заснемането на късометражен филм, подпомагане на различни каузи чрез организиране на собствени инициативи, различни авторски, социални проекти и др.

Основна задача на програмата ABLE Mentor е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Заедно те решават конкретни казуси, с които повишават знанията и уменията на учениците. ABLE Mentor събира ученици и ментори в екипи по двама въз основа на общи интереси, за да работят върху проекти в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи в рамките на три месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *