Предизборните постановки започнаха
13.03.2019
Сдружение на будни граждани излезе с предложение за стадион „Септември“
15.03.2019

Жители на Бургас се оплакаха от огромни сметки за вода

Близо месец няколко семейства от град Бургас са без вода, заради натрупани неплатени сметки на стойност 100 000 лева. Бургаското водоразпределително дружество спряло водоподаването към 10-те абонати, чиято история бързо се превръща в обект на медиен интерес.

Всички засегнати домакинства живеят на улица Тамара в квартал Победа.

Как обаче се случва така, че 10 съседни жилища получават огромни сметки, които са не само невъзможни за изплащане, но и абсолютно необясними?

Оказва се, че към редовните абонати на местното водоснабдително дружество са се прикрепили десетки нерегламентирани водопроводи, чийто разход на вода възлиза на няколко десетки хиляди лева.

Представители на ВиК дружеството в крайморския град съобщиха, че към всяко едно от редовните домакинства са били закачени между 10 и 12 нелегални потребителя. Те неколкократно провеждали разговори с жителите на квартала, които използвали вода, без да имат разкрита партида, но до решение на въпроса така и не се стигнало. Поради тази причина водоснабдителното дружество взело решение да спре водоподаването на десетте редовни потребителя.

Жителите на квартал Победа смятат, че мярката е несправедлива, а кметът на град Бургас защити дружеството, като заяви, че не е редно спрямо редовните платци, някой да ползва вода без да я плаща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *