Данъчен служител е арестуван за изнудване
29.11.2018
Протестите срещу цените на горивата във Франция: Макрон свиква спешно събрание по въпросите за безопасността
03.12.2018

Жена получи тежки изгаряния заради авария на Топлофикация Русе

Вечерта на 1 декември жена пропада в дупка на пешеходна алея, пълна с вода с температура 80°C. Алеята се намира между няколко блока в русенския квартал Изток.

Пострадалата жена не подозирала за аварията, която пропукала асфалта, и едва след няколко крачки се оказала затънала до колене във вряща вода. Тя изпаднала в шок от неочакваното падане и последвалата неописуема болка, но, за щастие, до нея бил съпругът ѝ, който заедно с един от случайните минувачи успели да я извадят и незабавно повикали линейка.

Жената веднага постъпва за болнично лечение. Лекарите казват, че получените от нея изгаряния са от втора степен и заемат 20% от тялото ѝ. Раните ѝ са били обработени, докато жената се намирала под пълна упойка.

Неприятният инцидент обаче има и предистория. Хората, живущи в блоковете около мястото на инцидента, твърдят, че нееднократно са подавали жалби във връзка с това, че под асфалта в междублоковото пространство излиза пара.

Топлофикация Русе разбрала за случилото се от медиите. Те не разполагали с дежурни екипи през почивните дни и по последна информация дупката с вряла вода все още е открита. След инцидента мястото е заградено с предупредителни ленти от полицията, а върху дупката са нахвърляни автомобилни гуми, които да попречат на други хора да преминават през опасния участък.

Пострадалата жена твърдо заяви, че ще съди Топлофикация и призова служителите им да се замислят какво би се случило, ако нямаше човек, който да ѝ помогне или ако на нейно място беше дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *