16 ноември: Ден за по-чист въздух в столицата
16.11.2018
Северна Корея изпробва ново високотехнологично оръжие
16.11.2018

Жена от ромски произход уби пътник във влака София- Пловдив

50-годишен пътник почина в линейката по пътя към болницата, след като беше наръган с нож в един от вагоните на влак, който се намирал близо до гара Вакарел. Според свидетелите във влака е избухнал спор между мъжа и жена от ромски произход, която е намушкала мъжа и е избягала.

Инцидентът се случил около 8ч. тази сутрин. Веднага била извикана Бърза помощ и полиция. Влакът бил спрян, а на пострадалият по спешност е откаран в болница Света Анна. Малко преди да стигне до болницата обаче, мъжът издъхва в линейката вследствие на сериозната кръвозагуба. Медицинският екип съобщава, че смъртта е настъпила минути, след като пътникът е бил намушкан.

Очевидците разказват подробности за трагичната ситуация. Жената е нападнала 50-годишния пътник след отправена забележка по неин адрес. Тя успяла да избяга, а полицията разследва обстоятелствата около атаката и издирва предполагаемия извършител.

Влакът се е движил по линията София-Пловдив. Той е престоял на гара Вакарел повече от час, тъй като органите на реда са извършвали оглед на местопрестъплението.

По случая тепърва предстои разследване, което ще има за цел да разкрие подробностите около нападението и мотива на извършителя. Към момента МВР съобщава, че има двама задържани във връзка с инцидента, а пресконференция ще бъде проведена в 12:00 днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *