Приходите от данък уикенд са около 5 млн. лева
19.07.2016
НОИ намали срока за изплащане на болнични и майчински
19.07.2016

ЕС постепенно настига САЩ и Япония по иновации

Сравнителният анализ на европейските иновации, регионалния сравнителен анализ на иновациите и Инобарометър за 2016 г. сочи, че ЕС постепенно настига Япония и САЩ, Швеция отново е иновационен лидер, а Латвия напредва с най-бързи темпове.

Елжбета Бенковска, комисар по въпросите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и МСП, заяви,че иска Европа да е място, където МСП и стартиращите предприятия с новаторско мислене да преуспяват и да се разрастват на единния пазар. За това са необходими съгласувани усилия. На равнището на ЕС трябва да се опрости нормативната уредба за ДДС, да се адаптират правилата за обявяване в несъстоятелност, да се осигури по-достъпна информация за нормативните изисквания и да се работи за приемането на по-ясна и по-благоприятна за МСП нормативна уредба за интелектуалната собственост.

От своя страна Карлош Моедаш, комисар по въпросите на изследванията, науката и иновациите, допълни, че водещите държави и региони подпомагат иновациите с комплексна политика — с инвестиции, образование и гъвкави условия на труд, с които публичната администрация доказва на практика, че зачита ценния принос на предприемачеството и иновациите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *