Момчета, не се давайте на дамите! Как да блеснете с визия и стил на абитуриентския бал
17.04.2018
Как да придобием красив тен лесно и дълготрайно
25.04.2018

Епидемия на простотията и арогантността, заля значителна част от българските футболни фенове

Футболните страсти между Левски и ЦСКА, винаги са били повод за превъзбуда в огромна част от българските почитатели на футбола. Не можем да отречем, че е нормално да има известна доза неприязън към противниковия отбор, дори нотка на спортна агресия. Това, обаче, взе да прераства в една арогантна простотия, която с времето не се снижава, а дори напротив – ескалира и застрашава, както мирните фенове, така и служителите на обществения ред.

Вчера, на последния двубой между Левски и ЦКСА, станахме свидетели на неоправдан вандализъм и варварска демонстрация на криворазбрана лоялност към любим отбор, след като заради, неконтролируемите емоции на запалянковци, пострада служителка на МВР. Припомняме, че на посочената футболна среща, бомбичка, хвърлена срещу органите на реда, нарани сериозно 24-годишна полицайка, за която имаше риск да загуби окото си. След навременна лекарска намеса, този риск е отстранен, но все още е под въпрос по-нататъшното възстановяване, зрението на младия служител в МВР. Все още не е ясно, чия е безразсъдната ръка, замерила полицайката, но служителите работят по въпроса.

При конкретната ситуация, въпросът „Кой?“, ни се струва малко излишен, имайки предвид непрекъснато хвърчащите предмети, които буквално валят по футболни срещи. Та, тук няма кой и кой не – тук става въпрос за организиране и въвеждане на норми и правила, при които да се посещава, каквато и да е спортна среща, заради доказано повишения адреналин и ниската степен на разсъдливост. Въпросът на novinitednes.bg е не  КОЙ?, а ЗАЩО?! Защо някой трябва да пострада зловещо, за да се сетим, че има наболял проблем, който изглеждащ нищожен, но е една бомба със закъснител, която може да коства нечие око, нечий крак, нечия ръка, а защо не и нечий живот?! Тук идва следващият важен въпрос – КОГА?! Кога ще се вземат мерки? Кога клубовете ще обърнат внимание и върху поведението на агитките си? Кога пропусквателният контрол ще стане безмилостно строг?!

Защо едно забавление, каквото е футболът, се превърна неусетно в грозно и опасно средище, на което се чудиш мача ли да гледаш, телефона ли да си пазиш или живота?! И къде, питаме отиде удоволствието от спорта и неговата поучителна страна?!

А, сега към всички фенове и някои измислени герои, които дори нямат доблестта, да се изправят и да поемат отговорност за допуснатата грешка – Лоялността и любовта към отбора, на който симпатизирате, не се защитават и доказват, като злепоставяте името му с грозни, първобитни прояви! Доказвайте себе си и почитта към избрания отбор, чрез възпитание и спортсменство, а не пъчейки перки с вандалски прояви!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *