Статия за един народ без управление, но с желание да подава ръка и да показва на системата колко е единен
06.08.2018
Храмовете в България се рушат също толкова бързо, колкото и вярата в народа
07.08.2018

Експлозия край Болония в Италия отне живота на двама и рани 7 българи

Огромна експлозия на магистралата близо до италианския град Болония взе живота на двама души и рани поне 70 души, като 7 от тях са български ученици от град Силистра, които са били на стаж в средиземноморската държава. Италианските медии потвърдиха първоначалната информация, като заявиха, че част от ранените са приети за болнично лечение с висока степен на изгаряния.

Взривът е предизвикан от цистерна, пълна с лесно запалимо вещество, която е участвала в инцидент с друг автомобил на пътя. Според данни на италианската информационна агенция цистерната е транспортирала втечнен пропан-бутан.

Кадрите, заснети от случайни свидетели, оказали се на магистралата в момента на експлозията, показват облаци от гъст черен дим.

На мястото са изпратени няколко спасителни екипа. Двама са загиналите, а ранените са над 70. Част от ранените са пострадали при избухването на пламъците и са с различна степен на изгаряне, а друга част са получили наранявания вследствие на счупването на прозорците на съседните сгради при експлозията и са с прорезни рани от парчетата стъкло.

Българското консулство, което вчера излезе с информация за ранените българи, днес заяви, че трима от тях остават в болница за лечение. Един от пострадалите български ученици е с по-тежка степен на изгаряне и ще остане в болничното заведение за по-продължителна терапия.

Учениците са част от група единадесетокласници от Силистра. Те започват кариерата си в сферата на компютърните науки в италианския град това лято. Краят на стажа им е бил планиран за края на месец август.

На този етап информацията сочи, че повечето от пострадалите българи са с леки наранявания и се очакват възстановяването им да е бързо и да бъдат изписани от болничните заведения, в които са настанени, скоро.

От генералното консулство на България в Италия съобщават, че родителите са получили информация за състоянието на учениците и продължават да поддържат връзка с представителството.

Снимка: independent.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *