Израел е на прага на нов ожесточен конфликт с Хамас
13.11.2018
Стрелба в Хюстън отне живота на 18-годишен ученик
14.11.2018

Експерти разкритикуваха протестите от последните дни

Днес в интервю в Деня ON AIR своето мнение по повод на протестите дадоха политологът Димитър Димитров и социологът Юлий Павлов, като и двамата не оцениха гражданската активност особено високо.

Според Димитров протестите нямат потенциала на постигнат реални резултати. Те били малобройни, липсвал хъсът, които българските граждани проявиха на демонстрациите през 2013г.

Той смята, че дори протестиращите да постигнат резултат и управляващите да се откажат от властта, това само ще блокира развитието на множество проекти, започнати от сегашното правителство, които биха били от полза за българското общество.

Политологът казва още, че Бюджет 2019 е изготвен с мисъл за хората, а в случай че все пак бъдат организирани предсрочни избори, то партията на Обединените патриоти ще получи значително по-малък процент от доверието на гласоподавателите.

Юлий Павлов беше значително по-остър в оценката си. Той попари надеждите на българските граждани, като нарече протестите от последните дни глупави, неубедителни и необосновани.

Социологът твърдо заяви, че хората нямат право да протестират срещу цените на горивата, тъй като повишаването на цените се балансира от повишаването на средния доход в страната. Павлов също смята, че няма опасност правителството да бъде свалено от протестиращите демонстранти. Според него протестите не са достатъчно масови, за да представляват каквато и да било заплаха за властта.

Снимка: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *