Какво причинява рак? 6 рискови фактора, за които трябва да знаете
04.02.2019
Край на грипната епидемия в 10 области в страната
05.02.2019

Евгения Банева се кандидатира за евродепутат

Евгения Банева ще се кандидатира за евродепутат на изборите през тази година. Това беше съобщено от нейния съпруг в социалната мрежа Facebook. Той призова всички свои близки и съмишленици да подкрепят жена му, в качеството ѝ на интелигентна и образова жена, достойна да представлява България е Европейския парламент.

В публикацията си в социалната мрежа Николай Банев не пропуска да напомни за юридическото образование на съпругата си, както и че тя владее до съвършенство 2 от основните европейски езици. Нищо не се споменава обаче за делото, водено срещу нея по обвинения в пране на пари и укриване на данъци.

Семейство Баневи са в ареста от средата на декември 2018г. Прокуратурата е повдигнала срещу тях обвинения за присвояване и укриване на данъци, като общата стойност на присвоеното имущество е над 1,5млн лева.

Въпреки решението на съда двойката да остане в ареста, преди всичко заради възможността да се укрият или да унищожат доказателства по делото, Баневи не спират с опитите да се измъкнат от ареста. Съдът преразгледа мярката им за пореден път преди 3 дни.

За Евгения Банева това ще бъде втори опит за влизане в Европейския парламент. На изборите през 2014 тя събира около 6000 гласа като независим кандидат.

Снимка: Канал 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *