Над 10 страни от ЦИЕ ще подпишат споразумение за колективни преговори с фармацевтичната индустрия
13.07.2016
Род Стюарт продава имение в Есекс за 7,5 млн. британски лири
13.07.2016

Държавата финансира изграждането на детски занимални за деца на служителите

Общини, областни управи и други публични и държавни институции ще могат да кандидатстват с проекти за осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания, както и за изграждане на детски занимални за децата на служителите си. Финансирането ще е по проект „Красива България“ и е в размер на общо 2 млн. лв. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на пресконференция в МТСП.

Средствата са осигурени с преразпределение на финансирането по Националния план за действие по заетостта. Проектите за достъпна среда ще варират между 30 000 и 170 000 лв. Минималният размер би стигнал за изграждането на външна рампа или вертикална платформа, за да улесни достъпа на хора с увреждания до институциите. По-скъпите проекти могат да включват и външен асансьор, обясни Русинова.

Общините ще трябва да осигурят 5% от бюджета на проектите.  Администрациите, които предложат по-висок процент съфинансиране, ще получат повече точки в класирането, добави тя.

Финансирането на проекти за създаване на детски кътове и занимални в публични сгради ще улесни работещите в тях и ще им даде възможност да съвместяват по-добре личния с професионалния живот. Това е тема, която е много важна за всички работещи родители, каза министър Русинова. По тази мярка институциите ще могат да кандидатстват с проекти между 20 000 и 70 000 лв.

С отделения ресурс от 2 млн. лв. ще могат да се финансират между 30 и 70 проекта. Набирането на предложения започва от днес. Срокът за подаването им е 1 месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *