Има ли някакъв ефект от непрестанните локдауни?
17.03.2021
Руски шпионаж: Един от арестуваните е направил пълни самопризнания
22.03.2021

Добри новини: 70 000 лв. за инвитро процедури в София

Все повече се увеличава броя на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Това е причина всички общини в България да не спират да инвестират средства в програми за инвитро процедури.

В столична община всяка година се изпълнява програма, чрез която одобрените кандидати могат да получат нужната финансова помощ, за да започнат процедури и изследвания.

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложението за финансиране на инвитро процедури на стойност от 70 хил. лв.

Всяка година се отпуска сума, която да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми. Тази година се залагат 70 хил. лв. за семейства, които имат нужда от инвитро процедури, за да имат дете.

Одобрените по програмата кандидати ще разполагат с около 2500 лв., с които бъдещите родители могат да направят всички необходими изследвания и процедури, както и самото оплождане.

Класическата процедура възлиза на 1300 лв., а ICSI методът на оплождане – 1600 лева, което означава, че одобрените кандидати ще имат достатъчно финанси за сбъдването на своята мечта.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *