Откриха трупа на изчезналия началник на КАТ- Казанлък
14.12.2018
Как да различим настинката от грипа и кой е най-добрият начин да се предпазим от усложнения?
17.12.2018

Днес пускат в продажба електронните винетки за догодина

Днес започва продажбата на електронни винетки за всички български шофьори. Използването им обаче влиза в сила от 1 януари 2017г., което означава, че дори да платите за електронна винетка днес, до края на 2018г. ще трябва да имате хартиен стикер с валидност до 31 декември, тъй като новите електронни документи ще бъдат валидни от 1 януари догодина.

Новите винетки ще се валидират по електронен път, като това ще отнема едва няколко минути след осъществено плащане.

От днес българските шофьори могат също така да регистрират хартиените винетки, валидни за следваща години, като по този начин ги превърнат в електронни. Регистрацията на старите документи не е задължителна и водачите, които са пропуснали тази стъпка, няма да бъдат глобявани, при условие че са запазили валидния хартиен стикер на стъклото на автомобила си.

Шофьорите могат да купят електронна винетка през уебсайта bgtoll.bg или приложението bgtoll за Android и iOS. Те трябва да знаят регистрационния номер на автомобила. Водачите избират и срока на валидност на електронната винетка – годишна, тримесечна, месечна, седмична и уикенд, валидна от обяд в петък до неделя полунощ.

Както и досега най-изгодна остава годишната винетка, която струва 97 лева или около 27 стотинки на ден за ползване на цялата пъна мрежа в страната.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *