Българските работодатели – твърдо против увеличението на минималната заплата от догодина
18.12.2018
Президентът връща за преразглеждане промените по Наказателния кодекс
19.12.2018

Дипломатическите комуникации са подложени на хакерски атаки

Ню Йорк Таймс съобщава, че хакери са имали достъп до телекомуникационната мрежа на европейските дипломати в продължение на няколко години. Хиляди съобщения са станали достояние на Интернет престъпници, като темите варират от политиките на президента Доналд Тръмп до международната търговия.

Пропускът в сигурността е разкрит от компанията, специализирала в сферата на кибербезопасността Area 1. Европейските власти казват, че съобщенията, маркирани като конфиденциални, не са били засегнати от хакерската атака.

Един от експертите на американското издание споделя, че методите, използвани от хакерите, напомнят тези, използвани от китайските военни в миналото. Според него няма съмнение, че по някакъв начин атаката е свързана с правителството на Китай.

Едно от съобщенията разкрива, че европейските дипломати са сметнали срещата между Тръмп и руския президент за „успешна (или поне за Путин)“.

Друга атака разкрива думите на китайския президент Си Дзинпин по повод на търговските отношения между Китайската народна република и САЩ. Той казва, че няма да търпи натиск от страна на Вашингтон дори това да означава търговска война, от която ще пострадат всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *