Олимпийски игри 2022, Пекин: Радослав Янков
08.02.2022
Източна Украйна: Донецка и Луганска област
11.02.2022

Диломиране пред президента и премиера: Медицински университет – София

579 млади лекари от Медицинския университет получиха дипломите си пред президента Румен Радев, вицепрезидентa Илияна Йотова, премиерa на република България Кирил Петков и кметa на София Йорданка Фандъкова в зала 1 на НДК.

Сред абсолвентите 274 са българи, 53 от които с отличен успех. Трима от тях се дипломират с пълно отличие и на церемонията им бе връчена награда „Златен Хипократ“.

Да си лекар е предизвикателство, което изисква много жертви и не за друго казваме, че е призвание, а не просто професия. Последните 2 години от обучението на студентите преминаха под знака на пандемията и те доказаха своето чувство за дълг към пациентите, като доброволно участваха в тяхното лечение в ковид отделенията, заяви ректорът на Медицинския университет в София акад. проф. Лъчезар Трайков.

Здравният министър призова бъдещите лекари да останат в страната, която им е дала образование и да помагат на своите сънародници.

Румен Радев подчерта, че присъствието на всички тези политически фигури на дипломирането на студентите е ясен знак, че медицинските специалисти са на почит в страната ни и здравето е наш фокус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *