Как да си звездата на бала или как да не бъдеш на прицел за негативни коментари | Тенденции за балове 2018
22.03.2018
Съвременната епидемия на Лекомислието – защо значителна част млади хора, позволяват доброволна гавра с личността им
27.03.2018

Диабетиците вече имат сериозна подкрепа – Диабетни Грижи гр. Бургас

Хората с диагноза Диабет, отдавна не трябва да се чувстват сами. От години, Регионално сдружение с нестопанска цел „Диабетни грижи“, се грижи за правата и сигурността на хората, носещи коварното заболяване.

Сдружението има ясна концепция, която следва в работата си и цели, които си поставя и изпълнява непрекъснато. Едно от най-важните неща е диабетиците да са наясно с правата си и да ги отстояват. Точно за това, „Диабетни грижи“, консултира и се застъпва за хора, които се чувстват ощетени или не са наясно с правата си.

Един от рисковете, при неконтролирано ниво на кръвната захар, е рискът от ампутация на някой от крайниците, на пациента. Тук, отново се намесва екипът на „Диабетни грижи“, който полага грижи за хора в подобен риск и се опитва да допринесе оптимално за предотвратяването на този проблем.

Вижданията на сдружението, се свеждат до правата на всеки човек, да има достъп до качествени услуги, особено що се отнася до здравето му. Екипът на „Диабетни грижи“ се стреми към осигуряване на едновременно достъпни, но и качествени услуги за диабетно болни хора.

Основана цел и кауза на Диабетни Грижи, си остава основаването на център за диабетно болни хора, където да могат, да получават компетентна и подробна информация, както и качествена и специализирана грижа.

Сдружението има редици партньори в своето начинание. Сред тях са:

  • Диабетни организации от „Синият кръг на надеждата“
  • Катедра „Здравни грижи
  • Международно сътрудничество с Краснодар, Къркларели, Цариброд, Рим

Всички работещи в Диабетни Грижи, са хора, които имат огромен опит с болните от диабет и високи познания относно заболяването. Те са хора с желание да бъдат полезни и да допринесат за редуцирането на последствията от Диабета, както и повишаване ограмотяването на пациентите, които живеят с диагнозата.

Ако имате някакви въпроси относно дейността на Регионално сдружение с нестопанска цел Диабетни грижи, можете да се свържете с негов представител, на посочените координати за контакт.


 

  • Бургас, ул. Иван Богоров № 19
  • +35956 800 845
  • +359882 597 408
  • radka_jekova@abv.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *