От днес по ул. Граф Игнатиев отново се движат трамваи
20.12.2018
Социалната мрежа Facebook е замесена в нов скандал с изтичане на лични данни
20.12.2018

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са пуснати под домашен арест

Обвинените във вземане на подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще бъдат пуснати под домашен арест.

Бившата кметица на район Младост и нейната заместничка прекараха 7 месеца в ареста в град София. По данни на Министерството на правосъдието за това време те са подали повече от 100 жалби във връзка с лошите условия в столичния арест.

Гражданите дори станаха свидетели на обстановката в ареста, след като бивша съкилийничка на Иванчева и Петрова публикува снимки, доказващи заявленията на бившия кмет на Младост.

Съдът взе решение двете обвиняеми да бъдат пуснати под домашен арест още през ноември, но решението беше отменено от по-висша съдебна инстанция. Така Иванчева и заместничката ѝ останаха в ареста.

Вчера обаче Специализираният наказателен съд излезе с решение да наложи на обвиняемите мярката домашен арест, като тя трябва да влезе в сила след 3 дни.

Делото на Десислава Иванчева и Биляна Петрова започна през април тази година, когато те бяха заловени от разследващите органи по обвинение в корупция. Полицейските служители организираха зрелищен арест в центъра на столицата, а у кметицата и заместничката ѝ бяха открити белязани пари, дадени им от бизнесмен с цел те да придвижат документите, необходими за строеж.

Голяма част от обществото заподозря, че управляващите заедно със съдебната система се опитват да превърнат случая на Иванчева в емблематичен в борбата с корупцията. Подозренията им се задълбочиха, след като бившата кметица беше приета в болница за изследвания с окови.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Решението на съда изисква поставянето на гривни за проследяване, които да гарантират, че обвиняемите не нарушават наложената им мярка домашен арест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *