От днес по ул. Граф Игнатиев отново се движат трамваи
20.12.2018
Социалната мрежа Facebook е замесена в нов скандал с изтичане на лични данни
20.12.2018

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са пуснати под домашен арест

Обвинените във вземане на подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще бъдат пуснати под домашен арест.

Бившата кметица на район Младост и нейната заместничка прекараха 7 месеца в ареста в град София. По данни на Министерството на правосъдието за това време те са подали повече от 100 жалби във връзка с лошите условия в столичния арест.

Гражданите дори станаха свидетели на обстановката в ареста, след като бивша съкилийничка на Иванчева и Петрова публикува снимки, доказващи заявленията на бившия кмет на Младост.

Съдът взе решение двете обвиняеми да бъдат пуснати под домашен арест още през ноември, но решението беше отменено от по-висша съдебна инстанция. Така Иванчева и заместничката ѝ останаха в ареста.

Вчера обаче Специализираният наказателен съд излезе с решение да наложи на обвиняемите мярката домашен арест, като тя трябва да влезе в сила след 3 дни.

Делото на Десислава Иванчева и Биляна Петрова започна през април тази година, когато те бяха заловени от разследващите органи по обвинение в корупция. Полицейските служители организираха зрелищен арест в центъра на столицата, а у кметицата и заместничката ѝ бяха открити белязани пари, дадени им от бизнесмен с цел те да придвижат документите, необходими за строеж.

Голяма част от обществото заподозря, че управляващите заедно със съдебната система се опитват да превърнат случая на Иванчева в емблематичен в борбата с корупцията. Подозренията им се задълбочиха, след като бившата кметица беше приета в болница за изследвания с окови.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Решението на съда изисква поставянето на гривни за проследяване, които да гарантират, че обвиняемите не нарушават наложената им мярка домашен арест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.