Делян Пеевски се отказа от мястото си в ЕП
29.05.2019
Борисов предлага партийните субсидии да бъдат намалени на 1 лев за глас
06.06.2019

Десетки хиляди в цяла България излязоха на протест срещу Стратегията за детето 2019-2030 и промените в закона за социалната политика

Лошото време не успя да осуети каузата на десетки хиляди българи, които стоят твърдо срещу нашумялата „Стратегия за детето 2019-2030“. Протестни действия имаше в множество градове в страната, като във всички тях се забелязваше засилено полицейско присъствие.

Промените в закона за социалната политика и Стратегията за детето, изкараха десетки хиляди недоволни в цяла България. Варна, Пловдив, Русе и Бургас, се оказа сред градовете с най-голям брой протестиращи.

В столицата протестът започна пред НДК, като шествието се придвижи по бул. Витоша и завърши пред Министерски съвет. Протестиращите са обединени пред общи искания – отхвърляне на стратегията и изготвяне на нови документи с текстове, съгласувани с българските родители. Освен това, всички недоволни граждани искат връщане на незаконно отнети деца на техните родители.

Организатори и участници в протеста споделиха огорчението си към крайната апатия и дори изкривяване на фактите, отстрана на различни родни медии. „Протестът ни бил рехав и наричат тези хора „десетки“ , а те очевидно са стотици, да не кажем хиляди“ – сподели протестираща майка, посочвайки шествието зад нея.

Христо Лафчиев – организатор на протеста, обяви, че предстоят нови и по-големи протести, които ще продължат, докато исканията не бъдат уважени. Както стана ясно, нито атмосферните условия, нито липсата на медийна подкрепа ще сломят духа на хората, които желаят по-добро бъдеще и спокойствие за децата и семействата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *