Отпадат модулите на изпита след 7-ми клас
03.01.2019
Стотици българи протестират в Кьолн
04.01.2019

Десетки сигнали за проблеми със системата за е-винетки постъпиха в АПИ

Нововъведената тол система за таксуване продължава да предизвиква бурни обсъждания.

Електронните винетки влязоха в сила от 1 януари тази година и още от първия ден шофьорите започнаха да се сблъскват с различни проблеми, свързани с технически грешки. Някои потребители се оплакаха, че системата допуска плащане на няколко винетки за един и същи автомобил за еднакъв период от време.

Десетки граждани подадоха сигнали за проблеми със закупуването на електронна винетка. Те изрази недоволството си от факта, че пунктове за закупуване на електронна винетка има на малко места в страната. Шофьорите твърдят, че на голяма част от бензиностанциите или няма пунктове, или те не работят, а вчера стана ясно, че терминали за таксуване няма и по много от граничните пунктове на страната.

В същото време се оказва, че онлайн системата е претоварена. Агенция Пътна инфраструктура спря конвертирането на хартиени винетки, тъй като според тях то е причината за претоварването. От АПИ казват, че срив в системата не е имало, но все още съществуват някои неточности, които позволяват една и съща винетка да бъде конвертирана няколко пъти, например. Така някои от шофьорите са конвертирали стария си хартиен стикер в електронен десетки пъти, което според служителите на агенцията не води до нищо друго освен претоварване на онлайн системата.

Директорът на Национално ТОЛ управление заяви, че по граничните контролно-пропусквателни пунктове ще бъдат изградени терминали за таксуване в рамките на месец, а от 7 януари електронни винетки ще могат да бъдат закупени във всички големи бензиностанции и в офисите на EasyPay.

Снимка: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *