Отлагат конфискуването на имуществото на братя Галеви
20.05.2019
Десетки хиляди в цяла България излязоха на протест срещу Стратегията за детето 2019-2030 и промените в закона за социалната политика
03.06.2019

Делян Пеевски се отказа от мястото си в ЕП

Едно от добре познатите лица на ДПС Делян Пеевски взе решение да остане в страната вместо да заеме мястото на български представител в Европейския парламент. Това стана ясно по-рано днес след изявление на лидера на ПП ДПС в Народното събрание.

Съобщението на Мустафа Карадайъ не беше изненадващо предвид развоя на изборите от 2014г., когато Пеевски също беше сред избраните представители, но се отказа в полза на свои съпартийци, за да остане в България и да развива политическите си идеи на родна земя.

ДПС успя да завоюва 16,55% от гласовете на избирателите и изпраща в Европарламента трима свои представители: Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Атидже Алиева – Вели. Първите две имена в листата на партията – Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски официално се отказаха от участие в ЕП.

Днес Делян Пеевски се появи в парламента и коментира появилата се в медиите информация за редките си посещения в Народното събрание. Той заяви, че е избран да защитава интересите на своя изборен регион, а именно Пазарджик. Депутатът обясни на журналистите, че позицията му изисква да бъде сред своите избиратели и той прекарва значителна част от времето си в районите, за които отговаря.

Представителят на ДПС заяви, че, въпреки че най-много хора са гласували с преференция за него и Карадайъ, той не смята, че предава доверието на избирателите, като се отказва от позицията на евродепутат. Той обясни, че партията му иска да изпрати е Европарламента млади и красиви хора, които да представляват страната ни.

Снимка: Капитал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *