Европейската инвестиционна банка отпуска кредит в размер 50млн. евро на Столична община
12.12.2022
Номинацията на Габровски беше отхвърлена от народните представители
14.12.2022

Делото за убийството на Евгения няма да бъде върнато на прокуратурата

Съдът отхвърли искането на адвокатите на Орлин – обвинен за убийството на съпругата си Евгения, чието тяло беше открито натъпкано в куфар, във водите на пернишко езеро, за връшане на делото в прокуратурата, поради процесуални нарушения.

Семейството и приятелите на убитата апелират за доживотен затвор и във връзка с това им искане, днес се проведе протест пред сградата на Съдебната палата, където с мирни действия, протестиращите близки изразиха желанието си за съдебна справедливост.

От своя страна съдът остана категоричен, че мярката задържане под стража, няма да бъде редуцирана, поради рискове от укриване на обвиняемия, както и подстрекаване на ключови свидетели по делото към лъжесвидетелстване.

Обвиняеми по делото са съпругът Орлин, както и свекърът на Евгения – Пламен, който според разследващите е укривал сина си и е съучаствал в деянието.

Припомняме, че преди малко повече от година, сигнал за изчезването на Евгения, беше подаден именно от Орлин, който мъчно се опитваше да демонстрира загриженост и тревога по изчезналата си съпруга, като стриктно приемаше медийни покани. Въпреки старанието да се покаже като активна търсеща половинка, Орлин обаче, събуди съмнения във всички, със странни изказвания и невербални реакции. Изобретателността на Орлин, според разследващите, стига до там, че той пише от името на Евгения, с желание да поддържа версията за нейното доброволно изолиране и да внушава, че тя е жива и здрава. Само месец по-късно, беше открит куфар в пернишки водоем, в който се оказа тялото на убитата Евгения.

Жестокостта на убийството и начинът за укриване на тялото, разтърси цялата страна, говорейки за жестока преднамереност на убийството, а не за престъпление в резултат от моментен афект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *