рак на маточната шийка
Едва 30% от диагностицираните с рак на маточната шийка са в първи стадий
10.10.2016
Седмица на донорството и трансплантациите в България – 22 – 29 октомври 2016
25.10.2016

Декларация от Асоциацията на университетските болници в България в подкрепа на настоящото ръководствот на МУ – София

Сградата на Медицинския университет в София

Ние, членовете на Асоциацията на университетските болници в България сме изключително притеснени от процесите, протичащи в Медицински университет София през последните дни. Констатираните в одитния доклад нередности и нарушения, станали публично известни, говорят за прилагане на неправомерни практики, които застрашават доброто име на най-старото висше училище в България и подлагат на съмнение качеството на образованието, предлагано там.

Смятаме, че подобни нерегламентирани подходи при управлението на Университета трябва да бъдат прекратени и дейността на МУСофия да бъде върната в рамките на закона и нормативната база.

Подкрепяме волята и усилията на настоящото ръководство на Медицински университет в лицето на проф. Вихра Миланова, името на Университета да бъде изчистено, като се запази академичният дух и се преодолее разцеплението сред преподавателите.

Желанието на бившето ръководство на МУСофия да прекрати предсрочно мандата на проф. Миланова силно напомня на опит за замитане на проблемите под килима, което няма да доведе до нищо добро и ще застраши още повече бъдещето на висшето учебно заведение. Това не бива да бъде допуснато!

Затова призоваваме нашите колеги от университетските болници в страната да премислят добре своето участие в незаконно свиканото извънредно Общо събрание и да не стават част от безпринципните битки за запазване на едно беззаконово статукво.

Conscia mens recti famae mendacia ridet!

*Рекламна публикация

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *