По-високи цени на парното и хранителните стоки от октомври
24.08.2018
Днес отбелязваме 75-годишнината от смъртта на последния управлявал български цар Борис III
28.08.2018

Двегодишно момче почина от топлинен удар, заключено в автомобил

След трагедията край Своге от събота, днес друга новина шокира българската общественост.

Двегодишно дете е загинало в неделя, заключено в автомобил. Версиите за причините за инцидента се различават, но равносметката е една – българско дете на 2 години умира от топлинен удар, след като се оказва в капана на автомобила на собствените си родители.

Трагичният инцидент се разиграва в сливенското село Жельо Войвода.

Родителите на загиналото момче разказват, че са били заети с ремонт, докато детето си играело близо до тях. Тяхната версия е, че двегодишното само е влязло и се е заключило в автомобила, а след това не е успяло да излезе. Това се е случило в ранния следобед, когато температурите са най-високи.

Родителите забелязали отсъствието на сина си едва час, след като той влязъл в автомобила. Намерили го в безсъзнание и в безпомощно състояние в колата. Момченцето веднага е прието в болница и настанено в реанимация, където не след дълго умира. Лекарите смятат, че причината за смъртта е топлинен удар, но тепърва предстои да бъде извършена аутопсия.

Експертите вече са започнали да разследват случая и са посетили мястото на инцидента.

Познатите на семейството настояват, че това е просто нелеп инцидент, а родителите са изключително добри и трудолюбиви хора, които се отнасят с загриженост към всичките си деца.

Малкото момче било най-малкото дете в семейството. То е четвъртата рожба на опечалените родители. Следва да се запитаме обаче дали описваната ситуация може да бъде определена като нелеп инцидент или е просто резултат от нехайното отношение от страна на родителите на двегодишното момченце.

Историята, разказана от семейството все още не е потвърдена от отговорните власти, а разследването все още предстои.

Снимка: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *