Ще реставрират стари трамваи за атракция на туристите в София
15.07.2016
16 годишно момче е най-младият предприемач у нас
15.07.2016

Два български проекта продължават във втора фаза на „Хоризонт 2020″

Два големи български проекта отиват на втора фаза по програма Widening на „Хоризонт 2020″. Това са Център за върхови постижения PlantaSYST – Център по системна биология и биотехнология в Пловдив, както и MMAC – Център за върхови постижения по математическо моделиране и иновативни пресмятания. Предстои кандидатстване на втория етап на финансиране, обяви заместник-министърът на образованието и науката Красимир Киряков при откриването на среща на тема „Синергия между европейските структурни инвестиционни фондове и финансиране на научни изследвания и иновации „Стълба към върхови постижения“.

Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) ще бъде изцяло отворена за сътрудничество с Министерството на икономиката, каза още Киряков. По думите приоритетна ос 1 на ОП НОИР „Научни изследвания и технологично развитие“ ще стартира по график. Събрани са предложения, които в момента се анализират.

На международния форум участват представители на науката и на бизнеса,експерти от МОН, представители на националните и регионалните власти, имащи отношение към изпълнението на Иновационната стратегия за интелигентна специализация, както и представителите в програмните комитети на Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020″ и националните контактни лица по отделните направления на „Хоризонт 2020″.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *