Три жертви и множество ранени след мощно земетресение в Япония
18.06.2018
Чия е вината за наводнената на 20 юни София?
20.06.2018

Двама софиянци се проявиха с грабежи по морето

Все повече млади не отиват на море, за да летуват, а за да спечелят пари. С това нарастване на персонал, прииждащ от западните части на страната към морски, култови курорти, се увеличава и бройката на тези, които са решили да изкарват парите си по по-скоро нечестен начин.

Задържани са двама столични граждани, на възраст 22 и 24 години, които системно са извършвали грабежи в Несебър. Младите мъже са имали схема, която са следвали при всичките обири. Те са нахлували в квартирите на потърпевшите, най-често чуждестранни туристи, като са се насочвали към портфейли, бижута и техника.

Момчетата са дали пълни самопризнания, като детайлно са обяснили, пред органите на реда, по какъв начин са извършвани престъпленията. И двамата младежи са добре познати на органите на МВР, като делинквентното им поведение не датира от скоро.

Един от социалните проблеми на съвременното общество е желанието за бързо и без никакви усилия печелене на пари. Сребролюбието поглъща все повече млади хора, които много голяма част от обществото не обвинява, защото счита за нормално желанието на млад човек да има желание за известни възможности, които да му осигурят нормален живот. Тук, обаче, въпросът не опира до това, че сме икономически бедна държава и новото ни поколение няма нужното му, тук идва момент, в който трябва да поговорим и за пословичния мързел сред младите и крайното им нежелание да се стараят за парите си по честен начин.

Криминалният начин на живот е сред любимите за все повече младежи, които се вживяват в ролята на легендарни мафиоти. Дамите ни, от друга страна, често не приемат за обидно някой заможен човек да ги поглези и да им осигури известен стандарт на живот, за какъвто не са и мечтали.

И тук е редно да попитаме – Къде отиде моралът?! Къде са всичките ценности, които са характерни за народа ни?! Какво се случва и къде във възпитанието на децата си грешим?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *