Нека поставим край на този медиен сеч на истината и подигравка с интелекта и доверието на българина
04.04.2018
Няколко квартала в София без вода на 13.04.2018
12.04.2018

Двама мъже с шанс за пълноценен живот, на връх Великден, след бъбречна трансплантация в УМБАЛ Александровска

УМБАЛ Александровска

В навечерието на Великден, в редакцията на novinitednes.bg, получихме сигнал за мъж, който умира, но не в пълния смисъл на думата.

След тежък мозъчен инсулт, мъж от Кюстендил на 56 годишна възраст, изпада в мозъчна смърт. Болката и мъката на близките му, не застават пред човешкото и те решават, да дарят все още функциониращите му бъбреци на двама нуждаещи се пациенти от Александровска. Пациентите, които са получили шанс за пълноценен живот, са двама мъже – И.А. на 52 и В.Х. 48 години. Те са били на диализно лечение към столичната УМБАЛ Александровска и вече се възстановяват след успешното трансплантиране на бъбреците.

Екипът на УМБАЛ Александровска, и всички ние, изказваме своите най-искрени съболезнования, към близките на почналия и се възхищаваме на свръхчовешкото и хуманно решение, да допринесат за здравето на нуждаещи се, дарявайки им неговите органи.

Около Великден очевидно стават чудеса – един човек умира, за да продължи живота на двама други, благодарение на функционираща и пълноценна частица от себе си, която продължава да живее в тях.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *