Прокуратурата разкри корупционна схема за фалшиви паспорти
30.10.2018
Пореден случай на училищна агресия: Тийнейджър заби химикал в лицето на съученика си
31.10.2018

Горивата в България са по-скъпи от тези в Белгия и Великобритания

След поредното увеличение в цените на горивата, те вече са по-високи от тези в редица други европейски държави. В това число попадат Чехия, Полша, Белгия, Великобритания и други.

Анализът е дело на „Демократична България“ и има за цел да сравни цените на горивата в България и в различни държави по цял свят.

Според представителите на „Демократична България“ резкият скок в цените е резултат от приетия през лятото Закон за горивата. Още през юли те изказаха своето несъгласие с проектозакона и настояха, че той се намира в разрез с Конституцията на Република България. Днес те още веднъж твърдо заявиха, че законът има за цел да защити интересите на крупните предприемачи и ощетява представителите на малкия и средния бизнес в страната.

Демократите се обявиха твърдо в подкрепа на протестите срещу непосилните цени на бензина и дизела. Въпреки че цените в различните български градове се различават значително, българските шофьори вече в продължение на няколко дни се обединяват в позицията си против новото поскъпване на горивата в цялата страна. Те настояват, че на този етап цените на бензина и дизела са неоправдано високи, а новоприетия закон нарекоха „картелен“.

Представителите на „Демократична България“ пък призовават държавните управници да вземат отношение и да спрат да бягат от отговорност по въпросите, които пряко засягат качеството на живот на българите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *