България се нарежда на челните места по вредни хранителни навици
12.02.2019
Кошмар в ямболска болница: мухъл, остаряла материална база и липса на асансьори
13.02.2019

Глобална рецесия в края на 2019г. очакват икономисти

Видният американски икономист Пол Кругман предупреди, че през следващите месеци се задава глобална икономическа криза. Той заяви, че причината не се крие в един конкретен проблем, а в цял ред икономически тенденции, които водят към един и същи последствия.

Според него търговската война между двете от най-големите световни икономики САЩ и Китай в комбинация със значителния спад в Европа и нововъведената данъчна политика на президента Тръмп оказват съществено забавяне в световната икономика и глобална рецесия в края на тази година.

Мнението на нобеловия лауреат по икономика Кругман противоречи на изказванията на политическите лидери, които продължават да настояват, че икономическият ръст в световен мащаб ще се засили преди да се стигне до световна рецесия. Въпреки обещанията на политиците обаче, най-изтъкнатите икономисти в световен мащаб, както и лидерите в сферата на бизнеса се готвят да посрещнат тежки месеци, а може би и години.

Пол Кругман счита, че най-тежка е ситуацията в Еврозоната, където Европейската комисия значително намали прогнозите си за икономически растеж през 2019г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *