Българска инженерна компания спечели Европроект на Оперативна програма в ЕС
19.01.2021
Година по-късно: Кметът на Стамболийски и неговите милиони
11.02.2021

ГЕРБ – или си подари имота на властта, или в ареста!

Още в началото на годината, журналистът Сашо Диков ни направи свидетели на поредната доза натиск върху бизнеса в България от страна на властта. Земеделският производител Атанас Мавродиев сподели пред камерите на “Евродикоф” по телевизия Евроком, своята неприятна среща с горните етажи и техните подходи за извиване ръцете на българските предприемачи!

Мавродиев е производител на 10000дка. земеделска площ, бивш общински съветник на община Стамболийски и идеална мишена за манипулации от държавата! Така започва всичко: имаш апетитен имот – или го подаряваш на посочените хора, или в ареста до пълното ти съсипване. Мавродиев е осъден някак съмнително набързо – без право на защита, без право на свидетели, както и без право на техническа и икономическа експертиза.

Обвинението на бившия общински съветник се състои в злоупотреба с европейски средства. След извършени 9 проверки, една от които, по думите на бившия общинар, напълно целенасочена към неговото опетняване, той прекарва 3 месеца в арестa, където ежедневно е подсещан, че признае ли вината си и откаже ли се от имотите, ще си спести главоболия.

Събеседникът на Сашо Диков, призова от екрана на Евроком, кметът на Стамболийски – Георги Мараджиев, да плати данъците, които дължи на страната ни, като не пропусна да изброи някои от имуществените му владения. Така, докато едни се опитват да опазят имота си, който са превърнали и в свое препитание, други смучат от властта под нейната ревностна закрила. Атанас Мавродиев не се притесни да сподели публично, че наложеният натиск е от редиците на ГЕРБ, но не пожела да спомене името на лицето, посещавало го всеки ден в ареста, с призив да се откаже от владенията си: “Всяка сутрин идваше човек при мен , който ми казваше: “ Признай си, че си виновен, пускаме те и после ще дадеш земята на еди кой си!.” Освен презрението към случилото се и системата, Мавродиев сподели за своето огорчение към една от водещите телевизионни медии БТВ. По думите му, той е получил отказ от медията за отговор, след участието на кмета Мараджиев в сутрешния блок на телевизията.

Въпросът е докога ще продължава мачкането на българския бизнес и кога ще спре всеотдайността на родните медии към управляващите!?

вижте цялото видео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *