Високи нива на замърсяване на въздуха: как да се предпазим?
04.12.2018
Верижна катастрофа на Околовръстния път рани петима
04.12.2018

Въоръжен мъж се опита да влезе в сградата на президентството

Въоръжен мъж се опита да нахлуе в сградата на президентството вчера. Той имал у себе си пистолет и два пълнителя. Пресцентърът на президентството даде изявление по случая, като съобщи, че мъжът не е отправял заплахи и не е извадил оръжието си. Той е бил спрян още на входа на сградата от охраната на институцията.

72-годишният Сашко Игнатов е от град Перник и е собственик на няколко фирми. Той имал криминално досие – бил осъден по обвинение в убийство при самоотбрана. Оръжието му било законно притежавано. 

Все още не са ясни причините, поради които Игнатов се е опитал да влезе в сградата на президентството с оръжие.

За щастие, той не е проявил агресия и не е извадил пистолета си, тъй като експерти по сигурността твърдят, че охраната в тези институции е изключително строга и дори мъжът само да посегне да покаже оръжието, това може да бъде възприето като сериозна заплаха и нарушителят да бъде прострелян.

Все още не е ясно дали Игнатов ще бъде оставен в ареста. Според специалистите мъжът трябва да премине психическа експертиза, която да оцени състоянието му. По случая е заведено досъдебно производство, а от президентството съобщават, че заплаха за сигурността няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *