272 пощенски станции у нас ще предлагат туристически услуги
16.07.2016
Забранява се дребния шрифт в договорите за кредити за имоти
16.07.2016

Външно министерство препоръча пътуванията към Турция да се избягват

Пътуванията на български граждани към Турция да се избягват с какъвто и да е транспорт, препоръчаха от Министерството на външните работи по повод събитията около опита за преврат в Южната ни съседка. Българите, които вече се намират там, са посъветвани да не излизат от жилищата или хотелите, в които се намират.

Припомняме, че вчера вечерта турски военни са направили опит за преврат и поемане на властта в Анкара. След сблъсъци в турската столица, както и в Истанбул те са изтласкани и според съобщения на световните агенции, лоялните на президента Ердоган сили вече контролират повечето ключови райони.

На извънреден брифинг тази сутрин българският премиер Бойко Борисов също призова гражданите да се откажат от пътувания до Турция и посочи, че ще бъде оказана подкрепа за всеки българин, който се намира в южната ни съседка. Той добави също, че българо – турската граница е усилена с допълнителни части на гранична полициа и на армията.

„Винаги сме били за законност, за спазване на конституциите на която и да е държава“ – допълни още Борисов, посочвайки че демократичният ред за сваляне от власт е с избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *