Сексуален тормоз или извънбрачна връзка доведе до убийството на доцент в Пловдив?
04.07.2018
Кои отбори ще гледаме на четвъртфинал в Мондиал 2018
04.07.2018

Възрастна жена беше подведена от телефонни измамници чрез нов подход

За пореден път възрастен човек беше излъган от родни лъжци, намерили лесен начин за повече от прилично печелене на пари. Как ви се струва печалба от 12 500лв., изкарани само с няколко телефонни разговора? Вероятно звучи добре. А, сега си задайте същия въпрос, но с условието, че ощетявате човек, който е събирал мъчно парите, които ще вземете с лекота, че накърнявате достойнството му и се принизявате до ниво на едноклетъчно, което не умее да изкара парите си с честен труд и компетенции. Нормално развиващите се хора не биха харесали този вариант, независимо от съблазнителната печалба. Възрастните хора в България станаха обект на множество подигравки относно наивността им. Истината е, че те не се чувстват защитени, сами са, наивни са, грижат се за внуците и децата си и всички тези неща ги прави не глупави, а лесно манипулируеми.

Каква е настоящата история

В сутрешния блок по Нова Телевизия „Здравей, България“, Пенка Манева, жителка на село Джулюница, сподели своя казус. Преди приблизително седмица, 72-годишната жена, изживява истински кошмар. Тя получава обаждане от мъж, който се представя за полицай. Той предупреждава Манева, че ще получи последващо обаждане от престъпници, които дори ще я заплашат. Инструкциите са следните – да не противоречи на измамниците, да приготви съответната сума, която ще поискат и да ги постави на конкретно място, а когато се приближат телефонните измамници, да бъдат заловени от екип цивилни полицаи. Вероятно се досещате, че обаждането е от един от измамниците. На пръв прочит всеки би се сетил, но не и възрастна жена, която няма никаква подкрепа и защита, а това я прави податлива на всеки, който каже, че се обажда с цел да запази сигурността й. А, този полицай откъде знае, че ще се обадят, че ще заплашват, че ще е точно тогава – да, всички се питаме, но това е без значение, защото измамата е налице.

Съвсем скоро, след обаждането на „полицая“, телефонът звъни повторно. Този път започват люти ругатни и сурови заплахи, които съвсем естествено плашат възрастната жена. Тя събира сумата от 12 500лв. и ги носи на посоченото място. С нетърпение, Пенка Манева очаква появата на цивилните полицаи, за да крадците, да си получат заслуженото. Да, ама не! Няма полицаи, няма повече обаждания и лампичката светва – Манева осъзнава, че е била излъгана подло. Тя сигнализира в полицията и не след дълго престъпниците са разкрити. Сумата, която е открадната е възстановена и са направени пълни самопризнания по случая.

Това е един от малкото подобни казуси, в които за финал имаме положителна развръзка. Пенка Манева вероятно вече си има обеца на ухото, но това не важи за множество други възрастни хора, които я искат да спасят внуците, я се страхуват за живота си, я нещо друго, което ги поставя в безизходно положение, да дадат, ако не 12 000, то последните си пари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.