Малката Памела разчита на Вашата помощ
20.11.2018
Агресивно куче заплашва жителите на столичен квартал
20.11.2018

Влак дерайлира в Кресненското дефиле: очаква се движението да бъде възстановено до 48 часа

Вчера вечерта влак дерайлира близо до входа на Кресненското дефиле, докато се движеше по линията Петрич-София. Превозното средство е излязло от релсите близо до гара Черниче. При катастрофата са пострадали 9 души, като до момента няма информация някой от тях да е с опасност за живота.

Пострадалите са с различни травми: една жена е със скъсано сухожилие, двама души са с фрактури, един от пътниците е получил мозъчно сътресение, а други са с натъртвания, травми в областта на корема, контузни рани и други.

Към 7ч. вечерта влакът излиза от последния тунел в дефилето край Кресна и се сблъсква със скален къс, намиращ се на железопътната линия. Вследствие на силния удар композицията дерайлира.
Веднага след инцидента машинистът преминава проверка за консумация на алкохол, която показва отрицателен резултат.

Днес стартира освобождаването на линията от дерайлиралия влак и възстановяването на пътя. Движение по линията все още не се осъществява. Предполага се, че ремонтните дейности по реставрирането на пътя ще продължат още два дни. Докато те не приключат няма как железопътната транспортна връзка да бъде възстановена. Превозът на пътници се осъществява с автобуси.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *