В България стартира първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа
09.08.2016
Мъж нападна минувачи в Магдебург. Ранена е възрастна жена
09.08.2016

Влагат 86 млн. лв. за довършване на водния цикъл на Враца

Европейската комисия даде зелена светлина за довършване на водния цикъл на Враца. МОСВ ще отпусне на общината чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ 86 млн. лв. за втората фаза на проекта. Това съобщи днес в Ямбол министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Там тя и кметът на общината Георги Славов подписаха договора за втора фаза на проекта за изграждане на пречиствателна станция и ВиК инфраструктура на Ямбол. Безвъзмездното финансиране в размер на 36,7 млн.лв. е осигурен по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

„Знаете, че Ямбол е единственият областен град без пречиствателна станция за отпадъчни води. Проектът е започнат през 2012 г. и за съжаление не беше довършен през първия програмен период“, каза министър Василева.

При инспекцията на строителния обект днес изпълнителят се ангажира пред министъра да приключи изграждането на пречиствателната станция за една година. „Разчитам на организацията, създадена от общината, защото инвестираните средства са не само за опазване на околната среда, но най-вече за повишаване качеството на живот на жителите на Ямбол“, подчерта министър Василева.

До момента по проекта е изградена и рехабилитирана над 42,5 км канализационна и водопреносна мрежа.

През следващата седмица предстои и подписване на договора за доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води на Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *