Черен надпис Локо София се появи на Мемориала на мира в Хирошима
17.10.2018
Прокуратурата обвинява Мария Гиздева, момичето убило насилника си
17.10.2018

Взрив в учебно заведение уби 18 души в Керч

Взривно устройство, поставено в Политехническия колеж в руския град Керч в Крим, отне живота на 18 души и рани повече от 50. Руските служби обявиха случая за терористичен акт и веднага започнаха разследване.

Преди минути стана ясно, че виновникът е ученик в същия колеж – 18-годишният Владислав Росляков. Той се самоубива с огнестрелно оръжие в сградата на колежа малко след атентата.

Някои източници съобщават, че Росляков е бил единственият организатор на терористичната атака, като е поставил взривното устройство и е стрелял с огнестрелно оръжие по разбягалите се ученици и преподаватели.

Според други нападателите са били четирима, като трима от тях са заловени от руската полиция, а четвъртият е именно самоубилият се Росляков.

Свидетелите разказват, че след като бомбата е избухнала в столовата на учебното заведение, няколко нападатели с маски са започнали да стрелят с автомати. Някои ученици се опитвали да избягат или да се скрият, а други просто лежали на земята.

В момента на мястото продължават акциите по оказване на медицинска помощ на пострадалите. Ранените са десетки, голяма част от тях са с тежки наранявания и имат нужда от лечение в болнично заведение.

Руските разследващи органи още не са дали информация относно взривното устройство, но ранените при взрива имат по тялото си отделни части от метални предмети – болтове, пирони и други.

След като беше разпространена информацията за атентата, Украина обяви, че ще засили контрола по границата си с Русия, за да избегне провокации и да осигури безопасността на гражданите си.

Снимка: RT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *