Български фотограф спечели международен фотоконкурс на тема „Устойчивост на околната среда“
03.04.2017
Еко къща за гости Кристал
Къща за гости Кристал – подходящото място за еко туризъм в Триград
20.04.2017

Васил Лазаров предлага рибни продукти на световно ниво

Страната ни несъмнено е богата на реки, езера, язовири, имаме си и море. Всички тези природни дадености ни предоставят разнообразие от риба и рибни продукти. Проблемът е там, че има световноизвестни риби, които не можем да си уловим в родна вода. За да можем да се докоснем и до тези прекрасни продукти за нашата трапези, фирмата на Васил Лазаров Вивекта внася на родния пазар редица риби и рибни продукти.

Консумацията на риба и рибни деликатеси, според голямата част от диетолозите, е изключително полезна за човешкия организъм. Според последните изследвания рибата е богата на омега-3, което спомага човешкия организъм в много аспекти.

На първо място консумацията на рибни продукти и съдържащата се в тях омега-3 подобрява сърдечносъдовото здраве на хората, като намалява риска от инфаркт. Рибата оказва положително въздействие и на нервната система, като също така намалява чувството на упадък и спомага когнитивните способности.

Последните изследвания върху хранителните навици на хората и заболеваемостта от рак показват, че азиатските народи и Швеция, които традиционно консумират много рибни продукти, страдат значително по-рядко от тази болест, отколкото в останалите държави.

Очите са другият орган, върху който рибата и рибните продукти оказват положително влияние. Диетолози и лекари препоръчват редовната консумация на риба на диабетиците, които страдат от различни увреждания на очите.

Според датско изледване майки, които консумират риба, а след това предават на децата си полезните ѝ вещества чрез кърмата си, им помагат да развият по-бързо моторните и когнитивните си способности.

Внесените на родния пазар риби и рибни продукти от фирмата на Васил Лазаров Вивекта, дават възможност на местните потребители да консумират качествени и полезни храни. А всички знаем, че здравето е в добре подбраната храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *