Днес почитаме паметта на Св. Константин и Елена
21.05.2020
Днес църквата отбелязва Възнесение Господне – Спасовден!
28.05.2020

Васил Божков с нови обвинения към прокуратурата

Нашумелият със своите провокативни изказвания в социалните мрежи бизнесмен Васил Божков за пореден път отправи остри критики към управляващите и прокуратурата, които още през януари тази година стартираха изземането на ценни антики от колекцията му.

Предприемачът публикува в социалните мрежи информация, че един от артефактите, иззети от българската спецпрокуратура се е появил на свободни пазар и е достъпен за продажба.

Божков прилага фактура от април 2019г. за закупения античен съд, както и официалния протокол за изземването на ритона от март тази година. Заедно с документите той публикува и скрийншот на съобщение от 19 май, от което става ясно, че артефактът е свободен за продажба. Съобщението съдържа снимка на съда и текст „На пазара е. Имате ли интерес?“.

Васил Божков настоява, че действията на прокуратурата са незаконни и твърди, че неговите намерения са били да изложи всички антики от своята колекция в най-големия частен музей на Балканския полуостров, който трябвало да се намира в сградата на Телфонната палата в столицата.

Припомняме, че към днешна дата срещу бизнесмена са повдигнати 11 обвинения, част от които са за търговия с влияние и за задържане и отчуждаване на културни ценности.

След последните публикации на Васил Божков в социалните мрежи, прокуратурата излезе с официално изявление и нарече твърденията му „хибридна атака срещу прокуратурата“. Говорителят на главния прокурор заяви, че изземването на антиките се случва по законоустановения ред и в присъствието на доказани експерти в страната.

Снимки: Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *