Почивка на море в България
21.03.2017
Васил Лазаров предлага рибни продукти на световно ниво
07.04.2017

Български фотограф спечели международен фотоконкурс на тема „Устойчивост на околната среда“

Българският фотограф Ивелина Иванова-Берова спечели първа награда в международния фотоконкурс „Човекът между днес и утре“. Конкурсът, организиран от Фондация СМАРТ, събра най-добрите снимки на български и швейцарски фотографи на тема „Устойчивост на околната среда“.

Снимката на Ивелина Иванова – Берова, озаглавена „Горещи минерални извори в местност Рупите”, беше избрана измежду над двеста фотографии от журито на конкурса в състав Стоян Ненов – фотограф на Ройтерс, първият българин – носител на награда Пулицър (2016 г.), Красимира Величкова – изпълнителен директор на Български дарителски форум и Пролет Велкова – журналист от Дарик радио. Победителката ще получи парична награда в размер на 500 лв и изработка на фотокнига с нейни фотографии на стойност 2000 лв.

На второ място журито постави фотографията „Стражи“ на Мирела Партинова, а на трето – снимката „Към дома“ на Александър Иванов. Те получават парични награди в размер съответно 400 и 300 лв.

Мирела Партинова и фотографията й „Към светлината в края на тунела“ спечелиха наградата на публиката чрез гласуване в социална мрежа. Фотографката ще получи парична награда от 250 лв.

Фотографиите на четиримата победители, заедно с най-добрите снимки от конкурса ще бъдат показани в 3 публични изложби в София и Пловдив през май и юни 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *