Отново на разпит: Кирил Петков
04.04.2022
Цените на агнешкото месо този Великден
08.04.2022

Българският кораб в Мариупол

Премиерът Кирил Петков заяви, че блокираните български моряци на кораб в украинското пристанище Мариупол ще бъдат изведени веднага, когато има зелен коридор и това е безопасно за тях. Преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят коментира, че плавателният съд се намира в зона, където все още се водят военни действия. 

„Има 260 метра от кораба до оградата. В тези 260 метра има и скривалище, където още има реални бойни действия. Тази сутрин е имало стрелби, което означава, че тези метри не са безопасни да бъдат преминати. В момента, в който този коридор стане зелен, дори временно, и сме сигурни, че нашите моряци могат да бъдат изведени безопасно, имаме пълна организация да бъдат изведени от там“, каза Кирил Петков. 

Той увери, че правителството и българските служби следят ситуацията и актуализират информацията на всеки три часа. „Хората са в добро състояние. Имат храна и вода за още десет дни“, отбеляза Петков. Той допълни, че тази сутрин е провел разговор и с капитана на кораба. 

„Българското правителство следи този казус много конкретно. Животът и здравето на тези хора е приоритет“, посочи още премиерът. 

Източник: БТА

Снимка: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *