Оборотът в търговията на дребно расте
13.06.2016
Втори сме по спад на безработицата в ЕС
13.06.2016

Българска компания ще изнася млечни продукти в Китай

Българска компания подписа споразумение за износ на млечни продукти в Китай с Ningbo Free Trade FUDI Development company unlimited. Това стана в рамките на втората министерска конференция и изложение по въпросите на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в гр. Нинбо.

Българският млекопреработвател произвежда кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, масло, плодови млека. Китайската компания получава ексклузивитет да продава продуктите на българския производител на целия пазар.

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) участва в международната изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа (China–Central Eastern European Countries Investment and Trade Fair), която се провежда от 8 до 12 юни 2016 в гр. Нинбо, Китай. На българския щанд се представят 25 компании със стандартни щандове.

Изложбата се организира от Министерството на търговията на Китай и съпътства Конференцията на министрите на икономиката и търговията на страните от Централна и Източна Европа и Китай в гр. Нинбо, провинция Джъдзян, Китай. Целта е запознаване на китайските делови среди с продукцията от страните от Централна и Източна Европа, с възможностите за взаимни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия.

С потенциал за износ и широко присъствие на китайския пазар са стоки, които са традиционни за България и с които тя е известна на пазарите в Азия като български вина и храни, мляко и млечни продукти, козметични продукти и етерични масла, розово масло, машиностроителна продукция, продукти на химическата промишленост и др.

Перспективни области са електрониката и електротехниката, информационните технологии и научно – изследователската и развойната дейност, машиностроенето, автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство, фармацевтиката, текстилната промишленост и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *